30. prosinca 2018.

Blagdanska akcija za spas katoličke škole Sv. Florijana


Katolička škola u predgrađu Chicaga, Hegewisch, zatražila je u prosincu 2014. g. posebnu pomoć kako bi pokušala prikupiti novac koji joj je bio potreban da ostane otvorena.

Jesse Terrazas, narednik čikaške policije i roditelj
 učenika šestog razreda u školi, kampirao je na vrhu zgrade škole

Škola Sv. Florijan u predgrađu Chicaga, Hegewisch, smještena u 13110 S. Baltimore Aveniji trebala je prikupiti više od 50.000 dolara kako bi se izbjeglo zatvaranje od strane katoličke nadbiskupije u Chicagu. Samo 17 dana do Božića 2014. godine, uprava škole Sv. Florijana uputila je poziv u pomoć za prikupljanjem novca koji su trebali sakupiti do siječnja 2015.g. radi opstanka njihove škole. Škola Sv. Florijana bila je jedna od šest škola nadbiskupije Chicaga koja se trebala zatvoriti ranije, nakon što je povučena prijeko potrebna subvencija zbog nedovoljnog broja upisanih učenika. Unatoč tome, uspjela je dobiti odgodu nakon što je zajednica prikupila više od 100.000 dolara do prvog mjeseca. To je bila druga godina u nizu kako je školi prijetilo zatvaranje.

Roditelj jednog učenika, Jesse Terrazas, odjenuo se kao Djed Mraz i popeo se na krov škole kako bi skrenuo pažnju na školske poteškoće i sa namjerom da tu ostane sve dok škola ne prikupi tražena sredstva. G. Terrazas je započeo svoje kampiranje 7. prosinca, a do 17. prosinca škola je prikupila 55.000 dolara. Kada su nadmašili svoj cilj za prikupljanjem novčanih sredstava, Djed Mraz je napokon sišao s krova.

Umjesto saonica i devet jelena, kamion vatrogasne postaje Chicaga pomogao je g. Terrazasu da se uspne na krov škole.

- „Vatrogasci su me uz glasnu buku doveli ovamo u jednom od svojih velikih i crvenih kamiona. Puno je glasnije od sobova, ali manje je smrdljivo”, rekao je.

Terrazas je kazao kako je 107- godišnja škola
dragocjena za njihovu zajednicu

 "Na ovaj način stižemo do srca građana cijelog grada Chicaga da nam pomognu", rekao je. 

Roditelji, učitelji i zajednica prikupljali su do tada potrebni novac kroz autopraonice, prodaju peciva i lutriju, dok su se te 2014. g. obratili svom "velikom" momku u vidu policijskog narednika iz Chicaga i roditelja učenika šestog razreda za pomoć.

Škola Sv. Florijana uspjela je ostvariti svoj cilj prikupljanja sredstava, također uz pomoć velikodušne donacije Fonda 'Big shoulders', organizacije koja pruža potporu katoličkim školama u najsiromašnijim područjima Chicaga.

Školski dužnosnici su izvijestili kako je još jedan filantrop priložio značajnu donaciju, koja je bila predstavljena na božićnoj proslavi u školi. Djed Mraz se vratio tom prilikom u školu na slavljenički događaj kako bi uz pjevanje i radost bio uz obitelj i zajednicu sv. Florijana.
Škola je osim te radila još cijelu slijedeću akademsku godinu, te je nažalost ipak bila zatvorena 1. lipnja 2016.g. zbog pomanjkanja učenika.


Nakon deset dana Jesse Terrazas je sišao sa školske zgrade




Nema komentara:

Objavi komentar